Sijoitusasunnon pintaremontti

Oletko miettinyt asuntosijoittamista? Onnistunut pintaremontti nostaa usein sijoitusasunnon arvoa, sillä voit pyytää tyylikkäästä ja uudistetusta asunnosta korkeampaa vuokraa. Pintaremontin kustannukset eivät ole yleensä kovin korkeat, joten pienellä työllä ja budjetilla on pidemmässä juoksussa suuret edut.

Image

Helpoimmalla asuntosijoittaja pääsee remontoinnin suhteen ulkoistamalla työn ammattilaiselle. Remontoinnin ja pintakäsittelyn ammattilaiset ja asiantuntijat tietävät mitä tekevät, ja työ on usein riskittöntä. Jos aikaa riittää tai budjetti ei salli palkata ammattilaisia, voi pienen pintaremontin tehdä itsekin. Tätä varten tarvitset aikaa ja hieman kädentaitoja.

Milloin pieni pintaremontti sitten on tarpeen? Usein asunnot, jotka ovat vielä kelvollisessa kunnossa, hyötyvät eniten remontinsta. Jos asunto sijaitsee mukavalla sijainnilla ja asunnossa on ok-neliöt, tuo remontoidut pinnat ja tyylikäs ulkomuoto paljon lisäpisteitä. Mitä parempi asunto on, sitä vähemmän rahallista hyötyä pintaremontista tulee, sillä asunto on muutenkin jo laadukast.

Yleensä pieni pintaremontti sisältää pintojen uusimisen: seinien maalamisen, tapettien poistamisen ja asentamisen ja kaapinovien uusimisen tai hiomisen ja maalauksen. Remonttia suunniteltaessa on hyvä miettiä, millaisia asukkaita asuntoon todennäköisesti muuttaa. Perheasunnoissa pinnat ovat kovan kulutuksen alla ja ne tulisi olla nopeasti puhdistettavissa ja vaihdettavissa. Opiskelijat suosivat edullisia mutta trendikkäitä ratkaisuja ja ovat avoimia kokeilunhaluisillekin kodeille. Ikäihmisiä kiinnostaa kestävyys ja turvallisuus.

Remontoidesa kannattaa muistaa, ettet koskaan voi tietää tulevan asukkaasi sisustusmakua. Valitse siis olohuoneen tapetti siten, että siihen sopivat monet erilaiset tv-tasot, sohvat ja kirjahyllyt ja että värit ovat neutraalit. Tällöin asukkaalla on tilaa tuoda huoneeseen oman makunsa mukaisia huonekalua ja koriste-esineitä. Remontin tulisi tehdä asunnosta houkutteleva koti, jossa asukas voi viihtyä pitkään.