Pihatyöt haltuun!

Omakotitalossa asuvan arki pyörii pitkälti vuodenaikojen ja pihatöiden mukaan. Talvella on tehtävä lumityöt, jotta pihasta pääsee lähtemään töihin, syksyisin on aika kerätä omenat ja muu sato, keväällä on pensaiden ja puiden leikkuun vuoro ja kesällä ruohonleikkuu pyörii to do -listan kärjessä jatkuvasti. Pihatyöt voivat tuntua raskailta ja aikaa vieviltä, mutta niiden ei tarvitse tuntua siltä. Nappaa tästä parhaat vinkit pihatöiden tekoon ympäri vuoden!
Image

Lumityöt

Lumityöt ottavat päästä etenkin niinä aamuina, kun lunta on yön aikana satanut paljon ja olisi jo kiire päästä lähtemään autolla pihasta. Vaikka lumenluonnin kuinka ottaisin treenin kannalta, ei työvaatteissa hikoilu aina kiinnostaisi. Yksi tapa on ulkoistaa lumenluonto. Naapurustosta löytyy varmasti lapsia, jotka pientä palkkaa vastaan tulevat mielellään tekemään lumityöt ja kaivamaan auton kinoksesta jopa aamutuimaan!

Omenoiden poimiminen

Omenoita tulee lähes poikkeuksetta liikaa. Vaikka olisi kuinka kova omenafani, ei omenoita jaksa rouskutella niin paljoa kuin puut niitä tuottavat. Yksi hyvä ratkaisu on tehdä omenoista mehua. Mehumaijaa ei tarvitse kuitenkaan hankkia, sillä ympäri Suomea löytyy mehuyrityksiä, jotka tekevät laadukasta, pitkään säilyvää ja maukasta mehua.

Image
Image

Pensaiden leikkuu

Keväällä on hyvää aikaa leikellä pensaista ja puista huonot oksat pois. Tämä voi tuntua työläältä mutta työssä on myös jotain palkitsevaa: mitä paremmin pidät huolta puista ja pensaista, sitä helpommin niiden leikkaaminen ja hoito käy seuraavina vuosina. Jo parin vuoden hyvä huolto tekee pensaista helppohoitoiset, ja lopulta pensasaidan leikkuuseen ei tarvi varautua hampaita kiristellen.

Ruohonleikkuu

Fakta on, että liian moni suomalainen leikkaa nurmikkoa mökin vajasta löydetyllä ikiaikaisella leikkurilla. Osta laadukas ruohonleikkuri veikonkoneesta ja huomaat, että ruohon leikkaaminen muuttuu lempipuuhaksesi, josta et saa tarpeeksesi.

Image