Parhaat vinkit pienen kodin sisustamiseen

Pienet kodit ovat viihtyisiä ja kotoisia, mutta toisinaan niiden sisustus saattaa tuottaa päänvaivaa. Pienissä kodeissa on kuitenkin mahdollista luoda upeita sisustuskokonaisuuksia, mutta ne edeltävät usein suunnittelua, mittailua ja harkintaa. Tässä artikkelissa jaan parhaat vinkit pienten kotien sisustamiseen.

Image

Yksi pienen kodin pulmista liittyy usein tavaroiden säilyttämiseen. Säilytysratkaisuja ei välttämättä ole suunniteltu toimiviksi, ja siksi pieni asunto täyttyy irtonaisista lipastoista, yläkaapeista ja huterista vaatekaapeista. Siksi älykkään säilytysjärjestelmän hankkiminen esimerkiksi laadukkaasta masku huonekaluliikkeestä on hyvä ratkaisu, kun pientä asuntoa ryhdytään järjestämään. Kun säilytystilat on kunnossa, voidaan keskittyä rauhassa kokonaiskuvaan.

 

Pienessä asunnossa kannattaa hyödyntää kaikki tila, mitä käytettävissä on. Esimerkiksi huonekorkeus on asia, joka monesti jää hyödyntämättä pieniä koteja sisustaessa. Hyllyjä voi asentaa korkeallekin ja sijoittaa hyllyille tavaroita, joita ei usein tarvitse sieltä kurotella. Kattoon asti ulottuva kaapisto tai säilytysjärjestelmä onnistuu hyödyntämään tilaa koko mitalta. Jos tilaa on todella vähän, voi asuntoon rakennuttaa parven tai hankkia parvisängyn, jolloin nukkumiseen kuluva tila on kohotettu korkealle ja vapaa lattiatila saadaan maksimoitua.

Pienen kodin ei tarvitse olla väritön ja kalpea. Muista kuitenkin, että tavaramäärä ja värikkyys pienentävät tilaa, joten mieti, onko jokainen kukkavaasi pakollinen hankinta asuntoon. Panosta kauniisiin käyttöesineisiin, jotta pakolliset esineet tuottavat samanlaista esteettistä mielihyvää kuin sisustuskoristeetkin. 

Viimeinen vinkki liittyy peileihin. Peileillä saa tehokkaasti luotua avaramman tilan tuntua sellaisissakin huoneissa, joista tilaa ei löydy. Kokeile sijoittaa peilejä erilaisiin paikkoihin: sohvan taakse, käytävän seinälle, ruokapöydän yläpuolelle… Kun käytät luovuuttasi, löydät parhaat ratkaisut peilin sijoittamiseksi. Peilien kanssa voit myös leikkiä sijoittamalla koristevalot roikkumaan peilin ympärille.